Den medtagna lunchen

Den medtagna lunchen

Alla har vi varit där – stunderna där vi behöver förebereda oss dagen innan med någon form av mat som behövs tas med dagen efter för att lösa lunchbehovet. Det kan handla om resor, utflykter eller bara något så enkelt som jobbet. Oavsett så kommer vi alla, någon gång, att ha ett behov av att förvara vår mat på olika sätt, gärna tillräckligt bra så att den håller sig fräsch och god till det som var planen dagen efter. Frågan är då vad som egentligen är det bästa alternativet när det kommer till kortvarig förvaring av mat på det här sättet.

Många skulle med all säkerhet svara matdosor, vilket i sig är helt naturligt. Matdosor påminner många gånger skålar, och det betyder att man kan sätta ihop en färdig portion som bara är att öppna och slänga in i mikro eller ugn för att värma. Många väljer säkert också det alternativet, men problemet med matdosor är att de många gånger snabbt försämras i sin fräschhet. Hur mycket man än försöker att diska dem rena så kommer de ändå aldrig riktigt att bli så rena som man vill ha dem, och man får helt enkelt välja matdosan med ingrodda rester eftersom att man inte har något bättre alternativ. Så är det säkert för många, och beroende på maträtt så kan det också vara nödvändigt, men det finns alternativa sätt.

Lagar du mat som kan förvaras i påsar så har du ofantliga möjligheter att se till att det blir en ständigt återkommande fräsch upplevelse. Det fungerar faktiskt fler gånger än vad du kanske tror med påsar, det är egentligen endast fantasin som sätter gränserna. Det som är så bra med påsar är att du slänger dem efter varje användning, och slipper dras med ingrodd smuts. Det som är idealiskt att kombinera med är klämmor från exempelvis www.klammor.se, som håller innehållet i påsen mycket fräschare. Så prova en annan väg än matdosans väg och våga prova på påsen och klämman för en bättre lunchupplevelse dagen efter.

Kommentarer är stängda.