Det papperslösa samhället

Det papperslösa samhället

Är det inte fascinerande att blicka tillbaka och se hur långt vi har kommit med teknologin idag? Jag älskar att lyssna på historier om hur det var att arbeta förr i tiden, innan datorns intrång i varje verksamhets kontor. Hur man hade allting i pärmar, väl sorterat – och hur man satt vid skrivmaskinerna hela dagarna.

Digitala verktyg är A och O för effektiviteten
Jag kan inte se hur man kan bedriva ett lönsamt företag idag utan smarta onlineverktyg som sköter sakerna åt oss. Hur skulle man kunna ha en seriös bokföring idag utan datorn? Hur skulle man kunna se till att löner kom ut, moms betalades in och leverantörsfakturor betalades som de ska? Det är nästintill samma känsla som att fundera på hur stort universum egentligen är.

Idag arbetar jag exempelvis i verktyg som http://www.magnetevents.se/ för att planera och genomföra de event jag pysslar med på jobbet. Jag har system som håller ordning på mina projekt, en kalender som berättar för mig när det är dags för möten och ett rapporteringssystem som håller exakt koll på mina övertidstimmar, semesterdagar och liknande.

dokument

Är vi fördummade eller är har vi blivit smartare?
Det här är en vanlig fråga idag. Det faktum att vi har teknik som tagit över vårt minne så är det givet att vi försämrar minnesförmågan. Å andra sidan tränar vi andra delar av hjärnan idag, för att kunna hantera fler saker samtidigt och lösa problem snabbare. Vi kanske inte behöver minnet lika mycket idag som man gjorde förr. Åtminstone så länge tekniken fungerar som den ska då, vill säga. Evolutionen har ju alltid fungerat så att den låter oss utvecklas i enlighet med överlevnads principer, så kanske är det precis det som sker i vår hjärna nu? Minnet byts ut mot andra funktioner som kommer vara mer betydande för vår överlevnad och fortplantning.

Kommentarer är stängda.